SE APRUEBA LA MOCIÓN DEL PP DE TORDERA SOBRE MEDIDAS A NIVEL MUNICIPAL PARA FAMILIAS DESAHUCIADAS O CON PROBLEMAS PARA PAGAR LA HIPOTECA

30 04 2012

El portavoz del PP de Tordera, Xavier Martín, defendió en el Pleno la necesidad de trabajar con las competencias que tiene el Ayuntamiento para ayudar a estas familias. La moción se aprobó por 11 votos a favor (CIU y PP) pero no contó con el apoyo de ERC y PSC, siendo especialmente grave la postura del PSC alegando que el Ayuntamiento no tenía competencias y siendo su portavoz incapaz de decir qué no podía ser llevado a cabo por el Ayuntamiento cuando Xavier Martín se lo preguntó. Una muestra más de la actitud socialista de no tener voluntad real de solucionar los problemas que ellos mismos, a nivel nacional, han causado. Ahora, desde el PP de Tordera vamos a hacer un seguimiento del cumplimiento de la moción por parte del equipo de gobierno.

El texto de la moción es el siguiente:

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DEL PARTIT POPULAR DE MESURES EN FAVOR  DE FAMÍLIES I PERSONES AFECTADES PER DESNONAMENTS HIPOTECARIS I AMB PROBLEMES PER PAGAR LA HIPOTECA

En els darrers anys s’ha augmentat molt el nombre d’execucions hipotecàries. Aquest fet també es produeix a Tordera i és l’Ajuntament, a través dels serveis socials, qui se n’ha d’encarregar en primera instància i, de forma urgent en molts casos, de trobar una solució al problema. Amb l’objectiu de millorar aquesta assistència i d’evitar desnonaments és important prendre un seguit de mesures per evitar arribar a drames personals que moltes famílies del nostre entorn acaben patint.

A Tordera cal sumar-hi el fet que tenim aproximadament 1000 pisos buits (ja siguin provinents d’embargaments o de promotors que no els han pogut vendre o llogar) molts d’ells de difícil sortida.

Els reials decrets llei 5/2012 i 6/2012 del govern espanyol donen eines per lluitar contra aquestes situacions i des de l’Ajuntament cal ajudar als torderencs a utilitzar aquestes eines millorant els serveis de proximitat i atenció que ja es venen prestant.

Cal una actuació que englobi i optimitzi els serveis d’ajuda a aquestes famílies i a la vegada les assessori. A d’altres municipis ja s’estan portant a terme iniciatives similars amb resultats exitosos.

Si bé darrerament s’han ofertat pisos de lloguer a baix preu al nostre municipi, es tracta d’una oferta que no és contínua i per tant no engloba els possibles afectats per un desnonament que tot i que no poden pagar la hipoteca sí que tenen la possibilitat de fer front al pagament d’un lloguer reduït.

És per això que es proposen els següents acords:

1-    Negociar amb entitats financeres un lloguer social per a famílies desnonades de Tordera per tal que puguin accedir-hi d’immediat un cop produït el desnonament. Aquest accés al lloguer social haurà d’anar acompanyat d’un seguiment de la situació per part dels serveis socials de l’Ajuntament i d’una sèrie de requisits a fixar en les bases que inclouran un mínim de 2 anys d’empadronament a Tordera.

2-    Oferir a les famílies la possibilitat d’assessorament durant el procés d’embargament i desnonament per tal de poder evitar-lo a través dels mecanismes que la llei permet, especialment a través de la mediació.

3-    Contactar amb el departament d’Habitatge de la Diputació de Barcelona per tal d’obtenir suport tècnic.

4-    Crear un cos de voluntaris (estudiants, advocats, directors i empleats d’entitats financeres, jubilats experts en el sector, etc) que també puguin assessorar a les famílies en el procés.

5-    Mediar amb les entitats bancàries adherides al conveni de bones pràctiques impulsat pel govern espanyol intercedint per les famílies amb problemes per fer front a la hipoteca.

No obstant això el Ple decidirà

Anuncios

Acciones

Information

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s
A %d blogueros les gusta esto: